Snart fyra veckor in på träningsprogrammet

Det ser och känns riktigt bra än så länge och det trots att jag gjort mina volym och frekvensmässigt tuffaste träningsveckor någonsin med 8, 8 och nu 9,5 timmars träning. En anledning till att jag inte ligger utslagen någonstans är nog att intensiteten är låg i alla sporterna. Det är helt enligt plan då dessa veckor i Base 1 fokuserar på Aerobic Endurance och speedskills, alltså uthållighet och teknik kan man säga. De första veckorna har jag nog dessutom kört lite för lugnt men tror ändå det varit bra att hålla ned intensiteten när volymen ökat så drastiskt.

Kroppen känns rätt bra men det är lite småkänningar i knäna både efter löpning och cykling på de lite längre distanserna men det flyttar sig lite och går snabbt över så är inte jätteorolig. Det gäller att lyssna ordentligt på kroppen nu och inte vara rädd att justera planen utefter hur den känns.

Vecka 3 på programmet som var första i Base 1, efter två preparation veckor, blev resultatet såhär:

Mitt fokus ligger mycket på tiden på respektive sport och att följa planen på vilka egenskaper som ligger i fokus, just nu Aerobic Endurance och Speed skills som sagt, så hur långt eller vilket tempo bryr jag mig inte så mycket om.

Den första april såg mitt Strava resultat ut så här för de senaste fyra veckorna.

Bra kontinuitet och lagom volymökning tycker jag även om mitten veckan egentligen också skulle vara sju timmar.

Ett litet kollage från dagens pass, en skön löprunda på 100 minuter, kom ca 15km på den tiden och det känns lite i knäna när det kommer upp i dem distanserna så jag tog lite pauser här och var men annars var målet att hålla cirka 145 bpm i puls. Skönt att springa i kortbyxor 😃☀️.

Kvarvarande pass denna veckan är simning ca 45min och styrka 30min imorgon fredag, Simning med min triathlon klubb på lördag 60min och ca 120minuter cykel söndag morgon. Hoppas jag får till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s